dimecres, 16 de maig del 2007

TECNONEET

Aquesta web www.tecnoneet.org s'anomena "Foro de Tecnologia Educativa i Atenció a la Diversitat"

Es tracta d'un "...espai per a l'intercanvi d'experiències, metodologies i coneixements sobre els avanços tecnològics i estratègies d'intervenció que en l'àmbit de les TIC i les Necessitats Educatives Especials, s'han generat als últims anys." tal i com la descriu la Consellería d'Educació i Cultura de la Regió de Murcia, que és la seva creadora.

En aquesta web podem trobar la temàtica i les conclusions dels diferents congressos celebrats i organitzats per aquesta entitat; a més a més podem accedir a dos seccions (Biblioteca tecnoneet i Altres publicacions) on podem consultar diversos llibres que tracten el tema de les Noves Tecnologies aplicades a les persones amb NEE.

Una altra cosa que podem fer és conèixer altres projectes relacionats, doncs, "l'Equip Tecnoneet en general i alguns dels seus integrants en particular, desenvolupa i manté altres projectes que tenen com a objectiu facilitar la integració curricular de les NNTT i de la Tecnologia d'Ajuda en la resposta educativa a la diversitat."

Per tant trobe que aquesta pàgina es prou útil per a estar "al dia" en quant a la temàtica que es planteja en aquest blog així com per a consultar i col·laborar en l'aplicació de les NNTT a les persones amb NEE.

2 comentaris:

Emilio ha dit...

Me parece muy interesante la dirección de la página que has puesto en este apartado. No tenía conocimiento de que se celebraran tantos congresos para un tema tan reciente. También es interesante leer la presentación del foro porque me he dado cuenta de que las nuevas tecnologías para niños especiales es un tema que interesa a una parte importante de la sociedad. Como te digo, leyendo la presentación he visto que una de las declaraciones de intención que pretende este foro es hacer la educación más individualizada con las nuevas tecnologías. Me preocupa este término porque no se si se refiere a más personal o por el contrario quiere decir que la tradicional clase con muchos niños se verá reducida a un ordenador por alumno y por consiguiente menos interacción en el aula.
Te agradecería que me contestases y te animo a que sigas incluyendo tantos documentos a tu blog porque he de reconocer que cada día se hace más interesante.

Carol ha dit...

Hola Emilio! Moltes gràcies per participar de nou al meu blog perquè totes les teves aportacions són molt interessants i em fan reflexionar sobre els continguts d'aquest blog.

Personalment crec que el que vol aquest fòrum és incloure les NNTT a les aules, i en tots aquells aspectes en els quals els alumnes amb NEE puguen millorar doncs aplicar-les a aquests xiquets, perquè resulten molt més profitoses que qualsevol altre recurs tradicional, perquè els motiva i a més a més estan adaptats a les necessitats de cada nen.

Es per això que crec que el que l'article vol dir és inclore les NNTT a l'aula però no substituir-les en el cas dels alumnes sense cap discapacitat, en tot cas es substituiríen amb els alumnes amb NEE. Tot i així jo trobe que hi han recursos tradicionals que de moment no poden ser substituits per les NNTT.

Esper haver ciontestat a la teva qüestió, un salut i moltes gràcies per fer comentaris tan constructius a aquest blog.