diumenge, 13 de maig del 2007

EL PROJECTE FRESSA (VÍDEO)

Aquest vídeo l'he trobat en la pàgina web:


Per a poder descarregar el vídeo clica ací:



El seu títol és "Vídeo sobre el Projecte Fressa" i està realitzat per la organització "LAGARES" www.lagares.org, i crec que el seu màxim representant és Jordi Lagares (no ho posa massa clar).

M'ha cridat molt l'atenció aquesta pàgina web, doncs, està dedicada totalment a l'aplicació de les Noves Tecnologies als alumnes amb Necessitats Educatives Especials. Podem trobar programes per a persones amb discapacitat motòrica, visual i auditiva i les possibles combinacions d'aquestes que es poden donar en un mateix alumne. Així doncs, en aquesta pàgina podem descobrir molts programes, i a més a més una descripció extensa i gràfica de totes les aplicacions.
Pel que fa al vídeoes tracta d'un breu reportatge on podem comprovar com els i les alumnes amb les NEE abans especificades empren els diversos programes i recursos tecnològics per a poder accedir a les NNTT tenint en compte les seves dificultats en cada cas. A més a més un troç del documental està en català i aixó m'ha agradat perquè he pogut veure que cada vegada més, aquests alumnes poden usar les NNTT en el seu dialecte, i trobe que aquest fet és bén positiu per a la integració d'aquests xiquets i xiquetes no solament en la societat en conjunt sinò al seu entorn més pròxim.


Així doncs, aquest vídeo ens mostra un petit reportatge de l'aplicació que poden tindre les Noves Tecnologies per als alumnes amb NEE en distintes situacions i amb diferents eines. Crec que és una bona manera de mostrar a la societat que aquestos nens també poden aprendre i que estos programes i ferramentes són un recurs prou útil i amb molts avantatges per als alumnes amb NEE.
Potser el vídeo trigue una mica en descarregar-se, però no desespereu al final es veu correctament, està comprovat!!

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Hola, mi nombre es Jessica y soy profesora de educación especial. Me he descargado el video de "proyecto fresa" el cual me ha parecido muy interesante porque enlaza las discapacidades con las nuevas tecnologías. Claro está que las nuevas tecnologías, es como todo, y que con un buen uso pueden ser muy eficaces e indispensables para el desarrollo de los niños con nee. Con sus respectivos usos, se está consiguiendo un bajo coste de los mismos y por tanto, cada vez son más adsequibles y adaptados para todos.

Carol ha dit...

Hola Jessy! Estic totalment d'acord amb tú, tot i que pense que les NNTT han de ser un recurs més és a dir que no ha de ser pas l'únic. Tot i així és ben cert que les NNTT són un suport que conté molts avantatges per al procés d'ensenyança-aprenentatge en els alumnes amb NEE.

Un slaut i moltes gràcies per la teva participació!!