divendres, 25 de maig del 2007

ARTICLE DEL PERIÒDIC "EL PAIS"

El títol d'aquest article és "Más calidad y más accesibilidad, pricipales demandas", l'he trobat a www.elpais.com, concretament l'enllaç per si voleu veure'l és aquest:
http://www.elpais.com/articulo/internet/calidad/accesbilidad/principales/demandas/elpeputec/20070517elpepunet_7/Tes

La seva publicació és recent, doncs el van publicar la setmana passada, el dia 17 de maig de 2007, és a dir "el dia d'Internet". El seu autor/s és elpais.com/AGENCIES.
Es tracta d'un article on es resumeixen les pricipals reclamacions per part dels usuaris d'Internet i d'algunes institucions. Algunes d'elles han estat:
- La necessitat d'una major qualitat pel que fa al servei
- La importància de una xarxa accessible, en paraules de la ONCE "la importancia de esta herramienta tecnológica como medio de comunicación y de acceso al conocimiento, la formación, la cultura y el ocio de las personas ciegas y deficientes visuales, para que puedan integrarse totalmente en la sociedad del siglo XXI".
- La necesistat de poder emprar Internet com una eina solidària, de fet Telefònica ha presentat la campanya 1@+tú=1euro, posada en marxa per Movistar en col·laboració amb la Fundación CTIC (Centro Tecnológico de la Información y Comunicación).
- Les avantatges d'Internet: Un any del portal del menor www.portaldelmenor.es
M'ha agradat aquesta notícia perquè com es pot veure, tot i que les NNTT estan a l'ordre del dia, encara queda molt per fer, i ací, en aquest article es citen dos dels aspectes que considere que més s'haurien de tractar a fons: Internet com a eina solidària, deixant a un lloc els estereotípies i fent una societat més plural gràcies al seu poder de divulgació arreu del món; i Internet com a recurs per a les persones amb NEE.