dissabte, 28 d’abril del 2007

LA ESCASSA EXISTÈNCIA DE SOFTWARE PER A ALUMNES AMB NEE

El software per a alumnes amb nee és molt limitat, doncs, per al mercat és molt més lucratiu crear software per a un ampli nombre d'usuaris, que per a uns quants; sobre tot si tenim en compte que els components d'aquest darrer grup tenen NEE distintes uns d'altres.
Així doncs, es fa necessari parlar del software lliure, ja que és el que més s'està imposant als centres educatius actualment. La disposició d'aquest tipus de software és molt més reduïda, però té un avantatge, i es que els programes estan creats pels docents que ho necessiten per a les seves tasques educatives, i per això podem parlar de programes amb un ampli espectre educatiu.
Des d'eixe punt de vista, és una sort que el mercat i els empresaris no participen en la creació de software per a alumnes amb NEE, doncs els mestres que fan aquests programes coneixen més als seus alumnes i poden desenvolupar la seva creació d'una manera més ajustada que qualsevol empresari. Aquest fet te un avantatge i es que d'aquesta manera s'amplia la sensibilitat dels mestres i dels seus alumnes, la seva relació creix.
Tot i així els empresaris deurien aprendre a ser més sensibles i ser capaços de tindre en compte a aquestes persones que també tenen necessitats i drets a aprofitar-se de recursos informàtics com qualsevol altra persona; és més, tenen més drets pel fet de que les persones amb NEE desenvolupen millor les seves capacitats i habilitats amb les noves tecnolgies.